Két metró ütközött Washingtonban

2009.06.23. 01:53 Módosítva: 2009.06.23. 08:55
Kilenc ember meghalt és több mint 70 megsérült hétfő délután Washingtonban, amikor két metrószerelvény összeütközött. A baleset a főváros északi részén, a Fort Totten felszíni állomásnál történt, 5 órakor; ez az egyik legforgalmasabb időszak.

A CNN hírtelevízió képsorai szerint az ütközés után az egyik szerelvény rászaladt a másikra. Egy megszólaltatott szakértő szerint a két metró valószínűleg nagy sebességgel ütközött egymásnak.

A helyi WTOP rádió közlése szerint a baleset a fővárosi metróhálózat piros vonalán, a Takoma Park és Fort Totten állomások között történt; egy hat kocsiból álló szerelvény kisiklott, majd beleütközött egy másik szerelvénybe.

Adrian Fenty polgármester közlése szerint hat sérült állapota válságos.  A halottak között van az egyik szerelvény vezetője. A helyszínre érkezett mentőalakulatok elkezdték szétvágni a metrókocsikat, hogy a bennragadt utasokat kiszabadítsák. A rádió szerint 9 utas szorult a roncsok közé.

Candace Smith, a metróhatóság szóvivője "borzalmasnak" nevezte az összeütközött metrószerelvények látványát. A környék kórházait értesítették, hogy készüljenek fel sérültek fogadására.

A washingtoni tűzoltóság főnöke a baleset után mintegy 2 órával elmondta: két sérült állapota életveszélyes. Az EU-tagállamok nevében eljáró cseh elnökség kedden azt a tájékoztatást kapta a polgármesteri hivataltól, hogy a metrószerencsétlenségnek nincs külföldi állampolgár áldozata vagy sérültje.