Hét év börtönre ítélték a miskolci nyomozót

2009.07.09. 09:40 Módosítva: 2009.07.09. 10:50
Vodilla Viktort, a miskolci rendőrség kábítószerfelderítőként dolgozó nyomozóját vesztegetés, befolyással való üzérkedés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, jogellenes fogva tartás, lőszerrel való visszaélés és hamis vád bűntette miatt ítélték el hét évre első fokon.

Hét év börtönre ítélte Nyíregyházán első fokon a bíróság a miskolci rendőrkapitányság elismert nyomozóját, Vodilla Viktort vesztegetés, befolyással való üzérkedés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, jogellenes fogva tartás, lőszerrel való visszaélés és hamis vád bűntette miatt - írja az eszakhirnok.hu hírportál.  

A négy éve kezdődött ügyet államtitoknak minősítették, ezért nem lehet részleteket tudni. Az ügy jelenleg is börtönben lévő, másodrendű vádlottját nyolc év fegyház mellett a bíróság 35 milliós vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet nem jogerős. Vodillát nem vették őrizetbe az ítélet után.

Az ügyről a Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy a kábítószer-felderítőként dolgozó rendőrtiszt hivatali vesztegetést és más bűncselekményeket követett el, amikor milliókat fogadott el egy büntetőeljárás félreviteléért. A tiszt mindent tagadott, majd gyanúsítotti kihallgatásán viszontfeljelentéssel élt.

Vodilla feljelentésében azt állította, hogy a megyei ügyészség helyettes vezetője akarta félreállítani, hogy így védjen egy bűnözői csoportot, amelytől húszmillió forintot fogadott el.