Sokan ráhajtanak a lezárt szegedi hídra

2009.07.22. 16:07 Módosítva: 2009.07.22. 16:07
Csaknem egymillió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra szombat óta Szeged belvárosában. A rendőrök azokat büntetik, akik a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat használják.

Akadnak autósok, akik a felújítás alatt álló hídon továbbra is átkelnek, pedig azt egy hónapig csak a tömegközlekedési járművek, a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szinte folyamatos rendőri ellenőrzés mellett összesen 970 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki 116 autósra. A szabálysértés miatt a bírság három- és húszezer forint között változhat, de a rendőrség még hétfőn bejelentette, hogy a legsúlyosabb büntetést szabják ki a hídon átkelő autósokra. A legtöbb bírságot a lezárás első napján, szombaton osztották ki, de azóta is vannak próbálkozók.

DROTI20090719036

A város jelenleg egyetlen tiszai átkelőjén, a Bertalan hídon a forgalom folyamatos. A csúcsidőszakokban azonban - ha kell - a rendőrök átveszik az irányítást és kivezetik a 43-as főút forgalmát a városból.

A Belvárosi hídon elavultak a dilatációs elemek, cseréjük szombaton kezdődött meg. Augusztus 1-ig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik.