Kórházban bukott le az öngyilkos-jelölt rabló

2009.08.12. 18:31
Két férfi leütött egy harmadikat Debrecenben, és elvették sportcipőjét és táskáját. Az áldozat azonban alig egy óra múlva azonban összefutott kifosztójával: míg látlelete készült, támadója is kórházba került, mivel nem sokkal a rablás után öngyilkos akart lenni.

Összevagdosott kezű, frissen zsákmányolt cipőben várakozó utcai rabló bukott le az egyik debreceni kórházban. A támadót maga az áldozat ismerte fel az intézmény folyosóján. Ugyanis a 26 éves férfi és ismerőse a Darabos utcai bár mellett megállított egy járókelőt, és az értékeit követelte. A fiatalember ellenállt, így leütötték, márkás sportcipőjét és táskáját elvitték.

A kirabolt férfi feljelentést tett a rendőrségen, majd a kórházba ment, hogy a sérüléseiről látleletet vetessen. Miközben a kórház folyosóján várakozott, egy vérző kezű férfire figyelt fel, akinek a lábán a saját (alig egy órával korábban elrabolt) cipője volt. Kiderült, hogy a rabló meg akarta magát ölni, de próbálkozása nem járt sikerrel, ezért került kórházba.

Miután a lebukott támadót az orvos ellátta, a rendőrök előállították, és rablás miatt eljárást indítottak ellen. A büntetett előéletű férfiról közben az is kiderült, hogy a vasárnapi rabláson kívül négy másik, folyamatban lévő ügye is van, mindegyik testi sértés miatt. A férfi kihallgatásán társát nem volt hajlandó megnevezni, így őt még keresik a rendőrök. Az sem derült ki, hogy a rabló miért akart öngyilkos lenni.