Mindent összeszart a betörő

2009.08.12. 17:01
Csak befizetett csekkeket talált az a betörő, aki egy vértesszőlősi családi házat akart kifosztani. Így nem vitt el semmit, csak az ereszcsatornába csinált, és pulóvereket használt vécépapír helyett.

Betörő látogatott egy vértesszőlősi családi házba, ám akciója nem volt sikeres, semmit nem zsákmányolt, csak a nyomait hagyta a házban: belecsinált az ereszcsatornába, és a család több pulóverét is összepiszkította, írja a kema.hu. A betörő 2-3 óra körül érkezhetett, amikor már mindenki aludt.

„A nappaliban az ablakok és az ajtók bukóra voltak állítva, hogy szellőzzön a lakás. Így nem nagy dolog kinyitni őket, én is megtettem párszor, amikor otthon felejtetem a kulcsaim”, mondta Szabó Henrietta. Akinek édesanyja majdnem találkozott a betörővel, ugyanis amikor az asszony felkelt, hogy igyon egy pohár vizet, akkor Szabó Henrietta szerint még a házban volt a tolvaj. Az anyuka fel is figyelt a zárt nappali ajtóra, amit este nyitva hagyott, de nem törődött vele.

Reggel, amikor fél ötkor megint felkelt és indult volna dolgozni, megint zárva volt az ajtó, az ablakok pedig kitárva. Az asszony kiment a konyhába, ahol az asztalon ott feküdt (az egyébként a szekrényben tartott) pénztárca, de abban csak a feladott csekkek voltak, írja a kema.hu. Sőt a teraszon a ruhaszárítóról hiányzott egy pulóver, a kerítésen, pedig ott volt egy baseball sapka.

– Édesanyám odament megnézni a sapkát, és akkor vette észre, hogy mit kaptunk a betörőtől. Látogatónk az esővíz-elvezetőbe piszkított. Felmentünk anyával a kerti medencéhez, és a napozóágyakon megtaláltuk a szomszéd pulóverét és a mienkét is. Összepiszkítva”, eleveníti fel a történteket Szabó Henrietta. Mivel nem tűnt el semmi, a család nem értesítette a rendőröket.