Lebukott a kukoricásban gubbasztó sikkasztó

2009.09.15. 16:33
Míg nagydolgát végezte vasárnap a csabai határban a kukoricásban egy harkakötönyi férfi, addig a defektes autójából elloptak 4,4 millió forintot. Legalábbis ezzel a történettel hívta fel a rendőrséget, írja a Békés Megyei Online.

Később kiderült, a kereskedelmi cégnél dolgozó üzletkötő szenvedélyes játékgépes, súlyos pénzeket bukott korábban, uzsorakamatra kért kölcsön pénzt, és ezt adta vissza cége pénzéből.

Benedek Barnabás alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság helyettes vezetője a Beolnak elmondta: a férfi azt állította, szöget fogott az autója jobb első kereke, és leengedett a gumi. Mivel nem volt pótkereke, telefonált a főnökének, hogy küldjön egy kereket.

Addig az üzletkötő elment a kukoricásba nagydolgát elvégezni, és amikor visszatért, akkor döbbent meg, hogy a hátsó ülésen hagyott, egy partnercégnek szánt 4,4 millió forint hiányzik.

A tündérmesét a rendőrség nem hitte el, és szép lassan kiderült: emberünk játékgépes adósságait törlesztette a pénzből. A kocsi gumiját maga engedte le, és szöget is tett a kerékhez, hogy hiteles legyen a történet.

A rendőrség a férfi ellen sikkasztás és a hatóság félrevezetése miatt kezdeményezett eljárást. A megrövidített cég polgári peres úton próbálhatja meg visszaszerezni a pénzt.