Bántalmazták és leköpték, mert köhögött a buszon

2009.09.22. 18:40
Belemarkoltak a hajába, a fejét a kapaszkodóba verték, illetve leköpték azt a lányt, aki köhögni merészelt egy debreceni buszjáraton. Az egyetemista azért köhögött, mert allergiás, támadói viszont úgy ítélték meg, hogy az influenzát terjeszti.

Bántalmaztak egy buszon utazó egyetemista lányt hétfőn Debrecenben, mert köhögött. Emiatt egy idős asszony és a fia leszállás előtt odamentek hozzá, a nő egy papír zsebkendőt vágott hozzá, a férfi pedig belemarkolt a hajába, a fejét a kapaszkodónak vágta majd leköpte. Aztán a nő és a fia egyszerűen leszállt a buszról, és elsétált.

Bíró Adrienn az egyetemről tartott barátnőjével hazafelé a 31-es buszjárattal, és azért köhögött, mert allergiás. A lány szerint támadói valószínűleg azt hitték influenzás, ugyanis amikor az idős nő hozzávágta a zsebkendőt,rá is kiabált, hogy abba köhögjön. Amikor a buszvezető észrevette, hogy mi történt, megállt, és rendőrt hívott, de addigra a lány támadói már eltűntek.

Az influenzától való félelem válthat ki szorongást, de ritkán fordul át agresszióba, legtöbbször inkább segítőkészek az emberek, de minden a személyiségtől függ, kommentálta az esetet Frecska Ede, a Debreceni Kenézy kórház osztályvezetője. A pszichiáter szerint az agresszív viselkedést kiváltó H1N1 vírustól való félelem mellett valószínűleg más gondok is nyomaszthatják a támadókat, például a munkanélküliség, a gazdasági válság, vagy más betegségek.