Elfogták a helikopteres rablókat

2009.09.28. 13:06
Ázsiába készültek azok a bűnözők, akik a múlt héten krimibe illő módon fosztottak ki egy készpénzmegőrzőt Stockholmban. A szerb titkosszolgálat állítólag figyelmeztetett az akcióra, de a svédek ezt nem vették komolyan.

A svéd rendőrség feltehetően kézre kerítette azokat a rablókat, akik múlt héten helikopterrel fosztottak ki egy készpénzmegőrzőt Stockholmban - jelentette a svéd média.

Svéd különleges egységek a hétvégén hat férfit vettek őrizetbe. A gyanúsítottak éppen el akarták hagyni az országot, amikor a hatóságok feltartóztatták őket. Házkutatások során a rendőrök ázsiai célállomásokra szóló repülőjegyeket találtak.

A hatóságok hivatalosan eddig négy őrizetbe vételt erősítettek meg, és részleteket egyelőre nem közölt az ügyről.

A belgrádi Press című napilap arról írt, hogy a szerb titkosszolgálat (BIA) már augusztus elején figyelmeztette Svédországot a helikopteres rablás tervére, ám a svéd rendőrség ezt nem vette komolyan. Ivica Dacic szerb belügyminiszter megerősítette, hogy "idejében" értesítették Svédországot. A miniszter szerint a rablást egy nemzetközi csoport hajtotta végre.

A felfegyverzett rablók múlt héten szerda hajnalban egy lopott helikopterről ereszkedtek le a készpénzmegőrző épületének tetejére, betörték az ablakokat, majd húsz percen belül - ugyancsak légi úton - teli pénzeszsákokkal távoztak. A rendőrség nem tudta saját helikopterét a hollywoodi filmbe illő akció helyszínére küldeni, mert a felszállóhely közelében feltehetően pokolgépet helyeztek el.