2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Beindították a kampányfűtést Moszkvában

2009.09.30. 20:06
Moszkvában befűtöttek: most első ízben indították el a központi fűtést már szeptemberben, pedig még nem is olyan hideg az időjárás, hogy ezt a szabályzat megkövetelné. Megfigyelők e nagylelkűséget azzal magyarázzák, hogy október 11-én önkormányzati választásokat tartanak a fővárosban.

A jogszabály szerint akkor kell beindítani a távfűtést, ha a napi középhőmérséklet öt napon át plusz 8 Celsius-fok alatt marad. Eddig azonban még nem süllyedt 10 fok alá a napi középhőmérséklet.

Igaz, a fázósabbak már augusztusban bekapcsoltak minden melegítőt, hősugárzót és olajradiátort, mivel akkor is csak néha emelkedett a hőmérő higanyszála 20 fok fölé, de az utóbbi napokban az épületekben már igencsak hűvös van.

Szerdán még csak a kórházak, iskolák és óvodák többségében kapcsolták be a távfűtést, de a héten fokozatosan felmelegszenek majd az egyéb épületekben lévő fűtőtestek is. Összesen közel 50 ezer épületet lát el a Moszkvai Egyesült Energetikai Társaság távfűtéssel.

A hétvégére egyébként a meteorológiai intézet - többnyire pontos - előrejelzése szerint már valóban hűvös lesz, nappal is alig plusz 5 Celsius-fok várható, s leesik az első hó is, bár még nem marad meg.