Nem tudott felszállni Egyiptomban egy Malév-gép

2009.10.04. 18:29
Nem tudott felszállni Egyiptomban a Malév 1325-ös járata, a Boeingnek a jobb oldali hajtóművét nem sikerült elindítani, így a gép és az utasok Hurghadában ragadtak – írja a hirado.hu

Hurghadában ragadt a Malév 1325-os járata, miután műszaki hiba miatt nem tudott elindulni. A hirado.hu információi szerint a repülőgépbe történt beszállás után nem indult el a Boeing jobboldali hajtóműve.

A gép az utasokkal mintegy másfél órán át állt a forró betonon, mire végre eldöntötték, nem próbálkoznak tovább az indítással, hanem javításra viszik a repülőgépet.

A várakozás alatt a légkondi sem működött, így az utasoknak a felforrósodott repülőgép belsejében kellett szinte étlen, szomjan átvészelniük ezt az időt. A hirado.hu információi szerint szerint egy órányi várakozás és "szaunázás" után, többen hangosan veszekedtek a személyzettel, mire végre kinyitották a gép ajtaját és a meggyötört utasok elhagyhatták a gépet.

A gép indulását hétfőn reggel 7 órára tették át, így azok az utasok, akik az eredeti menetrend szerint vasárnap 17 órára értek volna Budapestre, leghamarabb hétfőn 10:30-kor szállhatnak le Ferihegyen. Az utasokat arról értesítették, hogy a Malév még a nap folyamán kiutaztat egy szakértőt, aki minden bizonnyal meg tudja javítani a meghibásodott gépet.

Annyi biztos, hogy a pórul járt utasokat ilyenkor all inclusive szállodában kellene elhelyezni. A jelenlegi állás szerint azonban még csak a transzfer szervezésénél, illetve a csomagok összeszedésénél tartanak az illetékesek.