2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00 ÉLŐ
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Ütöttek, raboltak, öltek

2009.10.06. 10:05
Egy bűnbanda tagjai egy nőt megöltek a kocsijáért Pesten, kiraboltak és megvertek egy kömpöci tanyatulajdonost, Vecsésen egy vállalkozót öltek meg a vagyonáért, Taksonyban egy házaspárt bántalmaztak, hogy elvihessék értéktárgyaikat.

Vádemelést javasol a BRFK F. József román állampolgár és társai ellen, akik a rendőrség gyanúja szerint előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel több embert megöltek.

A 34 éves F. Józsefet és 42 éves társát, R. Attilát azzal gyanúsítják, hogy 2008. július 25-én este a Budapest XIX., Üllői úton található garázssor egyik garázsában megöltek egy nőt, hogy megszerezzék a kocsiját. A

gyanúsítottak a bűncselekmény után elhagyták Magyarországot, a kocsit külföldön eladták. A BRFK Életvédelmi Osztálya augusztusban elkapta a feltételezett elkövetőket, amikor lopott kocsival utaztak be újra az országba.

A nyomozás során kiderült, ámokfutásukat már korábban kezdték: először 2008. június 27-e éjszakáján raboltak ki egy kömpöci tanyatulajdonost, aki a bántalmazás miatt súlyos sérüléseket szenvedett. Július 3-án este Vecsésen betörtek egy vállalkozó családi házába, ahol a tuladonost megölték, hogy megszerezzék értékeit. Július 21-én a hajnali órákban Taksony egyik családi házába törtek be, az otthonában tartózkodó házaspárt olyan súlyosan bántalmazták, hogy mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A lakásból különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. Ebben a bűncselekményben már segítőik is akadtak, Sz. István és S. Előd román állampolgárok személyében.

A 41 éves Sz. István 41 éves – akiről kiderült, hogy ő volt az első három bűncselekmény felbujtója - rövid időn belül rács mögé került, azonban S. Elődöt csak idén februárban helyzeték előzetes letartóztatásba.