2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Egymilliót csaltak ki mentőhelikopteres mesével

2009.10.21. 11:12
Egy buszmegállóban elegyedett szóba egy idős férfivel egy hölgy, mondván: cége kamionsofőrje megsérült, és éppen operálják A nő elérte, hogy a férfi lakásán várhassa meg a műtét végét, majd egy telefonhívást imitált, miszerint az operáló orvos mentőhelikopterrel a fővárosba küldte a kamionost, de a szállítás költségét a nőnek kell állnia. A bácsi e célra egymilliót hitelezett, mert azt hitte: egy euróval teli táskát hagy nála a nő biztosítékképen.

Egymillió forintot csalt ki egy férfitől Miskolcon egy ismeretlen nő, arra hivatkozva, hogy cége kamionsofőrje balesetet szenvedett és neki kell állnia a mentőhelikopteres szállítás költségeit. A rendőrség szerint a nő hétfőn az egyik miskolci buszmegállóban útbaigazítást kért az idős férfitől, hol is van a kórház, ahol a kamionsofőrt épp operálják. Úgy tett, mintha telefonon felhívná az orvost, aki állítása szerint közölte: épp most megy be a műtőbe, két óra múlva érdeklődjön újra.

A fiatal nő arra kérte a készségesen segítő férfit, hadd töltse el az időt az ő otthonában, mert senkit sem ismer a városban. Később újra telefonált, s azt állította: az orvos közölte vele, hogy azonnal fizessen több mint egymillió forintot, mert a sofőrt mentőhelikopterrel a fővárosba kell szállítani, a költségeket pedig neki kell állnia. A nyomaték kedvéért átadta a házigazdának a telefont, amelyben a hang elismételte, hogy vészhelyzet van, amit csak egymillió forint tud megoldani.

A kétségbeesést színlelő nő megmutatta, hogy csak eurója van, de abból jó sok. A férfi ekkor átadott neki egymillió forintot. A biztosíték az euróval telt táska volt, illetve a nő adott szava, amely szerint két óra múlva visszaadja a pénzt, de azt végül nem vitte vissza. Mint később kiderült, a táskában pénz nem volt, azt a nő korábban papírra cserélte. A miskolci rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást.

Hasonló eset történt júliusban, augusztusban és szeptember közepén Szolnokon, ott is idős emberektől csalt ki pénzt egy ismeretlen nő arra hivatkozva, hogy mentőhelikopterre van szükség ismerőse kórházba szállításához. A két elkövető a helyi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint eddig 4 millió 600 ezer forint kárt okozott, az ügyben jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indult eljárás.