Gyilkosság miatt nyomoznak a kollégiumi esés ügyében

2009.10.29. 18:51 Módosítva: 2009.10.29. 19:15
Emberölés miatt nyomoznak egy fővárosi kollégiumban csütörtökön hajnalban történt haláleset miatt - tudatta honlapján a rendőrség.

Az óbudai kollégiumban egy 22 éves fiatal nyolc métert zuhant és a helyszínen életét vesztette. A rendőrség egy fiatalembert emberölés gyanújával őrizetbe vett.

A helyszíni szemle és a tanúk eddigi beszámolói alapján összegyűjtött információk szerint a Doberdó utcai kollégiumban hajnalig tartó rendezvény után többen - köztük a későbbi áldozat - a kollégium lépcsőjén akartak feljutni a lakószobákhoz, a kollégisták azonban ezt megpróbálták megakadályozni.

A fiú átmászott a lépcső korlátján és a külső íven kísérelt meg feljutni az emeletre, kikerülve ezzel a rendezőket, emiatt szóváltásba keveredett a feljutást magakadályozni szándékozó fiatalemberrel.

Az egyetemista rendező azt próbálta meggátolni, hogy a fiatal átmásszon a korláton, eközben azonban a 22 éves fiú "egyelőre nem megnyugtatóan tisztázott körülmények között" nyolc métert zuhant és a helyszínen meghalt.