Pucérra vetkőzette áldozatát az ózdi rabló

2009.11.02. 13:00
Felfegyverkezve rabolt ki egy fiatal lányt egy férfi a Borsod megyei Ózdon. A támadó le is vetkőztette áldozatát.

A fiatal lány egy nem túl forgalmas úton gyalogolt, amikor a rabló elé lépett, és egy kést tartva a nyakához követelte tőle az értékeit. A megrettent lány hiába tett eleget a férfi követelésének, ő nem elégedett meg ennyivel, felszólította, hogy vegye le ruháit is, így a sértett levette felsőruházatát. A tettes a sértett melltartójának pántját is levágta a nála lévő késsel, majd az alsóruházatától is megszabadította. Ezt követően távozott a helyszínről - közölte a rendőrségi szóvivő.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta: az elmúlt két hétben hasonló módon Ózd Újváros tér elnevezésű városrészén is követett el egy csuklyás férfi hasonló rablást, ekkor két fiatal lány volt az áldozat, azzal a különbséggel, hogy ezekben az esetekben a sértetteket nem vetkőztette le. Hozzátette: a nyomozás során a gyanú egy helybéli huszonéves férfira terelődött, aki hasonló bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetéséből tavaly decemberében szabadult.

A fiatalember lakásán tartott házkutatás során lefoglaltak több friss zálogcédulát, az elkövetés eszközeit, késeket, bicskákat és a bűncselekményeknél használt ruházatot is. A zálogjegyek az elkövetés utáni napról származtak, a beadott tárgyakat az utolsó sértett egyértelműen felismerte. A gyanúsított mindhárom bűncselekményre, illetve egy két hónappal ezelőtti hasonló rablásra vonatkozóan is teljes, részletes beismerő vallomást tett. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, ha a bíróság megállapítja a bűnösségét, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.