Börtönbe kerülnek a tetvesező tanár megverői

2009.11.03. 14:05 Módosítva: 2009.11.03. 14:59
Hat, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték anyát és lányát, akik februárban megvertek egy tanárnőt, aki viszont letetvesezte a család kisebbik gyerekét.

A Kisvárdai Városi Bíróság kedden börtönbüntetésre ítélte azt a két nőt, aki februárban a mándoki általános iskolában bántalmazta az egyik tanárt. Az egyik vádlott fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A mándoki általános iskola pedagógusát azután bántalmazták, hogy az elsőrendű vádlott kislánya az iskolából hazaérve arról panaszkodott: a tanárnő figyelmeztette a magatartása miatt és tetvesnek nevezte őt. Az ezen feldühödött anya - másik, 19 éves lányával együtt - elment az iskolába, ott trágár szavakkal szidalmazni kezdték a pedagógust, majd a fiatalabbik nő ütni kezdte őt, a radiátornak lökte, s a földre kerülő pedagógusba belerúgott. A tanár a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az anyára hat hónap letöltendő börtönbüntetést és közügyektől való egyéves eltiltást szabott ki a bíróság, valamint elrendelte korábbi, lopás miatt kiszabott hat hónapos börtönbüntetésének végrehajtását is. Lányát nyolc hónapra ítélték el, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve.