HIV-vírusos vérébe mártott varrótűvel fertőzte meg alvó feleségét

2009.12.06. 09:42
Vérébe mártott varrótűvel fertőzte meg feleségét egy HIV-pozitív férfi Új-Zélandon, írta vasárnap egy helyi lap. A gyanú szerint a 35 éves férfi azért fertőzte meg feleségét az AIDS vírusával, hogy újra tudjanak nemi életet élni. A meg nem nevezett férfi elismerte tettét, és 14 évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A férfi 2008 májusában szúrta meg kétszer is alvó feleségét a vérébe mártott varrótűvel, írta a Sunday Star-Times című új-zélandi lap bírósági iratokra hivatkozva. A 33 éves nő a bíróság előtt elmondta, hogy egy tűszúrás-szerű sebhelyet fedezett fel a combján, majd két nappal később egy lábán érzett szúrásra ébredt fel. A nő azt is állította, hogy látta férjét egy vérrel teli fecskendővel.

Azt akarta, ugyonlyan legyen, mint ő

A nő négy hónappal később, egy rutinvizsgálat után tudta meg, hogy megfertőződött a HIV-vírussal. Amikor felelősségre vonta férfjét, a férfi beismerte, hogy szándékosan megfertőzte az AIDS-betegséget okozó vírussal. A férfi ezt azért tette, hogy felesége "ugyanolyan legyen mint ő", és továbbra is vele éljen, és ne hagyja el, közölte a nő a bíróság előtt.

A férfi 2004-ben tudta meg, hogy HIV-fertőzött, amikor családjával Új-Zélandra érkezett, és belépéskor orvosi vizsgálaton esett át. Felesége, és gyerekeik tesztjei negatívak lettek. A pár egészen 2007-ig élt nemi életet, megfelelő védekezés mellett, amely alatt legalább négy HIV-tesztje is negatív lett a nőnek.

Frusztrált volt a szexmentes élettől

Ezután azonban a nő nem volt többé hajlandó lefeküdni férjével, mert attól tartott, hogy megfertőződik a HIV-vírussal. A hatóságok gyanúja szerint a férfit az egyéves szexmentes élet késztette tettére.

A férfi ellen 2008 októberében emeltek vádat az új-zélandi hatóságok. Eredetileg súlyos testi sértéssel is vádolták, de végül csak szándékos fertőzés miatt ítélték el, miután bűnösnek vallotta magát. Büntetésének nagyságáról januárban döntenek. Akár 14 évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.