2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Fegyvert rántott a hógolyóval megdobott rendőr

2009.12.22. 11:21
Irodai munkát kapott az a washingtoni nyomozó, aki szombaton elővette szolgálati fegyverét, amikor megdobták hógolyóval. Az esetről videó is készült, a rendőrfőkapitány hétfőn szabadkozott.

A washingtoni rendőrfőnök hétfőn elnézést kért, amiért egy nyomozó a hétvégén elővette fegyverét, amikor megdobták hógolyóval."A nyomozó eljárása teljesen helytelen volt, semmiképpen sem szabadott volna így kezelnie a helyzetet" - mondta Cathy Lanier.

Lanier elmondása szerint videófelvételek is bizonyítják a történteket, és a nyomozó sem tagadta le, hogy elővette fegyverét.

Szombaton a Facebookon és több közösségi portálon megjelenő felhívásra száznál is többen gyűltek össze hógolyózni az egyik utcában a hóesés alatt, írja a The Washington Post. Megdobták a szolgálaton kívüli nyomozó autóját is, aki dühösen kiszállt a Hummerből, és szolgálati fegyverét is elővette. A pisztolyt nem fogta a hógolyózókra, azt végig lefelé tartotta.

A fegyver látványára többen ijedten menekültek, azonban mások még mindig hógolyókat dobtak a férfi irányába. A felvétel szerint a rendőr nyomozóként mutatkozott be, és azt mondta, hogy azért vette elő fegyverét, mert megdobták hógolyóval. A jelvényszámát követelő tömeget a kiérkező egyenruhás rendőröknek sikerült lecsillapítaniuk.

A nyomozó jelvényét és szolgálati fegyverét elvették, egyelőre irodai munkát kapott, amíg kivizsgálják az ügyet. A férfiról annyit közöltek, hogy tapasztalt nyomozó, aki 25 éve dolgozik a rendőrségnél. Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetésben részesül, akár el is bocsáthatjak állásából.