Már lehet tűzijátékokat venni

2009.12.28. 07:57
Már meg lehet vásárolni a december 31-én este hattól január 1-jén reggel hatig felhasználható kis és közepes méretű tűzijátékokat. A kijelölt időszakon kívül használt tűzijátékok miatt akár több tízezer forintos bírságot is kiszabhatnak.

Hétfőtől lehet szilveszteri tűzijátékokat vásárolni. Ezeket a kis és közepes méretű eszközöket december 31-én este hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni.

A fel nem használt tűzijátékokat a vásárlás helyén január első öt napjában visszaveszik, de a pénzt nem kötelesek visszaadni. Aki a maradék tűzijátékokat nem viszi vissza, vagy a kijelölt időszakon kívül ilyeneket magánál tart, az szabálysértést követ el, ami több tízezer forintos bírsággal sújtható.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság 74 árusítóhely engedélyezésében működött közre a rendőrséggel közösen. Ezek a helyek általában bevásárlóközpontok környékén található fém konténerek, a kis- és közepes tűzijátékokat ugyanis árusítani is csak a megfelelő biztonsági előírások mellett lehet, mondta Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetője.