Kigyulladt egy irodaház Kaposváron

2010.01.19. 10:22 Módosítva: 2010.01.19. 12:38
Személyi sérülés nem történt, az ötszintes épületben rekedt öt embert a tűzoltók kimentették. Az épületben füst van, folyik a felderítés.

Tűz ütött ki egy ötszintes irodaházban Kaposváron, kedd délelőtt. Az elsődleges információk szerint többen is a Rákóczi téri épület felső szintjén rekedtek. Koncz András, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerint a lángok az épület északi oldalán, több szinten törtek ki, egyelőre ismeretlen okból.

A tűzoltóknak létrákkal mindenkit sikerült kimenteni, személyi sérülés nem történt. Az épület füsttel telítődött, jelenleg a felderítés zajlik. Péterfi Diána, a városi tűzoltóság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy a tűzoltók öt embert hoztak ki az épületből, ők légzőkészülékkel hagyták el a füsttel telt épületet, a többi alkalmazott korábban, a saját erejéből távozott.

Az irodaházból kimenekült dolgozók, az ott folyó továbbképzéseken részt vevők az utca túloldaláról figyelték a mentést, s arra vártak, hogy bemehessenek személyes tárgyaikért. A rendőrség egyelőre lezárta az épületet, hogy illetéktelenek ne juthassanak be, később azonban mindenki bemehet a személyes tárgyaiért.

A tüzet 11 órára eloltották, a romeltakarítás és a füstmentesítés azonban még órákat vesz igénybe. Az oltást nehezítette, hogy az irodákat elválasztó falak könnyen éghető anyagból voltak. (A történtekről egy szemtanú két mobiltelefonos videófelvételt is készített, itt és itt megtekinthetők.)

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet eloltották, de az okát az épületben máshol kellett megszüntetni. Mint mondta, nem valószínű, hogy bárki is az irodaházban maradt volna, de ezt biztosan csak a ház teljes átvizsgálását követően lehet kijelenteni.

Az irodaházban a tűzoltóság tudomása szerint idén kevesebb cég bérelt irodát, mint tavaly. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora a kár, de mivel nagy épületről van szó, Péterfi Diána több tíz-, vagy akár százmillió forintos nagyságrendű is lehet.

A Sonline.hu információi szerint 10.30-ra sikerült eloltani a tüzet. A volt SZÜV-székház gyulladt ki. A lap úgy tudja, hogy egy gondnoki iroda borult lángokba, ami fölött egy másik helyiség is tüzet fogott. A második és harmadik emeletről létrával mentették ki az embereket.


View Kaposvár, Rákóczi tér 9-11. in a larger map

A Kaposvári Tűzoltóság kedd délelőtt háromnegyed tízkor kapott riasztást, mert kigyulladt egy Rákóczi téri irodaépület. "Ebben a
többszintes irodakomplexumban magáncégek irodái vannak, amelyek közül az utóbbi időben több megüresedett. A vészjelzést követően a kaposvári tűzoltóság teljes létszámmal, húsz fővel és hat tűzoltóautóval vonult ki. A mentést segítik a dombóvári és a szigetvári tűzoltóság
munkatársai is" - mondta a kaposvári tűzoltóság
szóvivője.

A Sonline szerint százhatvanan tartózkodtak az épületben, amikor a tűz kigyulladt. Állítólag nehezítette a mentést, hogy viszonylag szűkek a folyosók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport