Nyers hús egy celldömölki babakocsiban

2010.01.25. 11:16 Módosítva: 2010.01.25. 11:16
Hintát a nyaka köré tekerő drogos, utánfutós malactolvajok, nyers húst toligáló babakocsis nő, rendőrkutya forró kutyatápnyomon - a hétvégén kapkodhatták a fejüket a rendőrök. A legabszurdabb esetekből szemelgettünk.

Hintát tekert a nyaka köré egy huszonhárom éves fiatalember hétvégén egy pécsi játszótéren, olvasható az ORFK honlapján. A férfit járókelők vették észre, és hívták a rendőröket. Kiderült, drogot fogyasztott, a rendőrök próbálták lenyugtatni, de a fiatal őrjöngött, nem engedelmeskedett. Mentőt hívtak hozzá, és kórházba vitték megfigyelésre.

Pénteken az egyik celldömölki üzletben reggel is, és kora délután is tetten értek bolti szarkát. Reggel egy helybeli férfi vodkát akart elvinni, kora délután pedig szintén egy helybeli nő babakocsiban akart kivinni körülbelül 3 ezer forint értékű húst.

Utánfutóval akart ellopni 12 malacot két férfi egy kétújfalui disznótelepről hétvégén. A megrakott kocsival éppen a szántáson mentek keresztül, amikor a rendőrök észrevették őket. Mindkettőjüket elfogták, a malacok visszakerültek a tulajdonoshoz, az ügyben lopás miatt indult eljárás.

Szombaton késő este Kislángon egy családi házba hatoltak be ismeretlenek, de a tulajdonos a zajra felébredt, így az elkövetők elmenekültek a helyszínről. Az ismeretlen tettesek a ház tornácáról elloptak 1500 forint értékű kutyatápot. A bűncselekményt követően a helyszínről a rendőrök nyomkövető kutyát indítottak, aki szimatot fogott, és egy közeli családi házig vezette a nyomozókat. Az ott lakó 14 éves fiú elismerte, hogy társaival együtt, ő hatolt be az ingatlanra. A rendőrök őt, valamint 20 éves és 13 éves társait is előállították a kapitányságra.

Még csak gondolkodott a rabláson, de már lebukott az a nyíregyházi férfi, aki sáljára két lyukat vágott, hogy lásson, és konyhakéssel grasszált az utcán. A nyíregyházi rendőrkapitányság rablás előkészületének megalapozott gyanújával indított eljárást a 27 éves helybeli lakos ellen. Az utcán idegesen járkáló, arcát sállal eltakaró, majd egy nagyméretű kést előhúzó férfira egy nő figyelt fel, aki telefonált a rendőrségre.

A járőrök igazoltatták a bejelentésben szereplő személyt, megtalálták a közelben elrejtett konyhakést, és a meneküléshez odakészített váltás-ruháját. Sáljára, amivel az arcát takarta el, a férfi két lyukat is vágott, hogy kilásson. A gyanúsított a tárgyi bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy egy előre kiszemelt és feltérképezett kábeltévé társaság irodájába akart bemenni, hogy az alkalmazottakat késsel fenyegetve pénzt szerezzen. A férfi szabadlábon védekezhet.