Rablógyilkosság egy Üllői úti lottózóban

2010.02.19. 17:08 Módosítva: 2010.02.19. 18:32

Rablógyilkosság áldozata lett egy lottózó üzemeltetője péntek délután a fővárosi Üllői úton.

Az MTI úgy tudja, a XVIII. kerületben, az Üllői út 744. alatt működő lottózó középkorú férfi eladóját összeverték, majd több késszúrással megölték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese egyelőre csak annyit erősített meg, hogy az Üllői úton egy lottózóban haláleset történt. Kormos Endre későbbre ígért tájékoztatást.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, a bűncselekményt az üzlet tulajdonosa fedezte fel, amikor délután négy óra körül ment az aznapi bevételért, de az ajtót zárva találta. A tulajdonos kinyitotta a kulcsra zárt ajtót, és az üzletben, a földön fekve, holtan találta férfi alkalmazottját, akinek halálát feltehetően a több késszúrástól származó sérülés és bántalmazás okozta.

A helyszínről származó információk szerint a gyilkosság helyszíne egy olyan kis üzlet, ahol élelmiszert is lehet vásárolni.

A pénteken kirabolt lottózótól néhány száz méterre tavaly tavasszal egy másik, hasonló üzletet raboltak ki, az elkövetőt a rendőrök még nem találták meg.

A mostani bűncselekmény helyszínétől nem messze, két évvel ezelőtt, karácsony előtt egy héttel rontottak be egy trafikba. Az ott dolgozó 46 éves nőt meglőtték, és összeverték. Az áldozat a támadásban életveszélyes fejsérülést szenvedett, és sérüléseibe nem sokkal később a kórházban belehalt.