Mégsem fújták meg a pécsi diák klarinétját

2010.03.24. 17:32
Nem ellopták tőle, a buszon felejtette egy pécsi fiú a 150 ezer forintot érő klarinétjét, derül ki a rendőrségi vizsgálatból. A fiú korábban azt állította, hogy két tolvaj meglepetésszerűen, hátulról emelte le válláról a hangszert.

Egy hangszerboltban bukkant fel a klarinét, amelyről februári eltűnésekor még úgy tudták, hogy ellopták. A rendőrség megtalálta azt a férfit, aki bizományba adta a hangszert. Ő elmondta, hogy nem lopta azt, hanem találta egy buszon. Az ismételt kihallgatáson a fiú is elismerte, hogy valóban a buszon felejtette a klarinétot, de ezt nem merte elmondani édesanyjának és ezért találta ki a lopás történetét.

Mivel az ügyben nem ő, hanem édesanyja tett feljelentést, így ő nem vonható felelősségre a hatóság félrevezetése miatt. A fiú pedig még gyermekkorú. Azt a férfit, aki bizományba adta a talált hangszert, jogtalan elsajátítás miatt vonhatják felelősségre.

Februárban a pécsi Zeneművészeti Intézményből is eltűnt két értékes klarinét. Az intézmény igazgatója akkor azt mondta, hogy egyre több hangszerlopás történik az országban és a tolvajok csak klarinétokat visznek el. Szerinte megrendelésre dolgoztak.