Zéno
1 °C
9 °C

Mégsem fújták meg a pécsi diák klarinétját

2010.03.24. 17:32
Nem ellopták tőle, a buszon felejtette egy pécsi fiú a 150 ezer forintot érő klarinétjét, derül ki a rendőrségi vizsgálatból. A fiú korábban azt állította, hogy két tolvaj meglepetésszerűen, hátulról emelte le válláról a hangszert.

Egy hangszerboltban bukkant fel a klarinét, amelyről februári eltűnésekor még úgy tudták, hogy ellopták. A rendőrség megtalálta azt a férfit, aki bizományba adta a hangszert. Ő elmondta, hogy nem lopta azt, hanem találta egy buszon. Az ismételt kihallgatáson a fiú is elismerte, hogy valóban a buszon felejtette a klarinétot, de ezt nem merte elmondani édesanyjának és ezért találta ki a lopás történetét.

Mivel az ügyben nem ő, hanem édesanyja tett feljelentést, így ő nem vonható felelősségre a hatóság félrevezetése miatt. A fiú pedig még gyermekkorú. Azt a férfit, aki bizományba adta a talált hangszert, jogtalan elsajátítás miatt vonhatják felelősségre.

Februárban a pécsi Zeneművészeti Intézményből is eltűnt két értékes klarinét. Az intézmény igazgatója akkor azt mondta, hogy egyre több hangszerlopás történik az országban és a tolvajok csak klarinétokat visznek el. Szerinte megrendelésre dolgoztak.

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!