12 évig tartotta rettegésben a családját

2010.04.13. 09:28 Módosítva: 2010.04.13. 10:23
Saját és nevelt gyermekeivel is fajtalankodott, illetve megerőszakolta őket, az a pirtói férfi, akit hétfőn ítélt tizenkilenc éves fegyházbüntetésre a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

1994 és 2006 között, több mint tíz évig tartotta rettegésben a családját az a most 42 éves férfi, akinek az ügyében hétfőn hozott első fokú ítéletet a Bács-Kiskun Megyei Bíróság - írja a baon.hu

Az ügyészi vádirat szerint T. Pál csaknem 12 évig tartotta rettegésben a családját. A férfi nem sokkal azután kezdett erőszakoskodni és fajtalankodni az akkor ötéves nevelt lányával, hogy Soltvadkerten összeköltözött az élettársával 1994-ben. Hét év múlva már rendszeresen megerőszakolta a kislányt, miközben veréssel tartotta rettegésben az egész családot.

Később nevelt fiát, majd 2001 után saját hatéves lányát és nyolcéves fiát is veréssel, illetve fenyegetőzéssel vette rá a közösülésre.

Az ügyre azért nem derült fény, mert a megfélemlített családtagok sehol nem beszéltek a megalázottságukról. Végül miután a férfi botrányt okozott volt élettársa munkahelyén, minden kiderült.

A bírósági eljárás alatt T. Pál először mindent tagadott, majd a poligráfos hazugságvizsgálat után részlegesen beismerte tettét. A sértettek vallomása azonban olyan összefüggést mutatott, és olyan mértékben kiegészítette egymást, hogy a megyei bíróság első fokon bizonyítottnak látta az apa által elkövetett rémtetteket. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért felebezett.