Most már biztos, hogy az apa gyilkolt Tényőn

2010.04.29. 07:51 Módosítva: 2010.04.29. 17:45
Az apa irtotta ki családját, majd végzett magával Tényőn, derül ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra megérkezett szakvéleményekből.

A helyszínen rögzített nyomok, összegyűjtött vér- és DNS-minták vizsgálatának eredményei alapján már biztos, hogy az apa ölte meg feleségét, két kislányát, majd végzett magával Tényőn, mondta Szabadfi Árpád dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány. Idegen lábnyomot, dulakodásra utaló jeleket, a védekezésnél megjelenő sérüléseket nem találtak, a nyomozást hamarosan lezárják.

A férj testén talált szúrásnyomok iránya és mélysége azt bizonyítja, hogy a férfi okozott magának sérüléseket.  Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető a pszichiáter és elmeszakértői véleményre hivatkozva azt mondta, hogy skizofrén állapothoz vezető pszichózis, - téboly - alakult ki a férfinél. Úgy érezte, hogy nem tud megfelelni a világnak, emiatt szorongás, tehetetlenség érzése uralkodott el rajta. Internetről már korábban depresszióval, öngyilkossággal kapcsolatos anyagokat töltött le. Családjához erősen ragaszkodott, és azzal akarta megmenteni őket a későbbi bajoktól, hogy megölte őket.

Március 15-én este egy rokon bukkant a négy holttestre egy Tényő szélén álló, még nem teljesen elkészült családi házban; másnap a rendőrség - amely csütörtök délután tart sajtótájékoztatót az ügyről - már azt jelentette be, hogy családi dráma történt.

A Kisalföld cikke arról is beszámol, hogy húsz éve hasonló eset történt Gönyűn: a családfő felakasztotta három fiát, majd öngyilkos lett.