Házkutatás volt a BRFK-n

2010.05.11. 16:46 Módosítva: 2010.05.11. 17:14
Házkutatást tartottak a nyomozó ügyészek még pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Egy névtelen feljelentés alapján rendelt el nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség hűtlen kezelés miatt május 6-án a BRFK és egy cég közötti szerződés kapcsán.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken tartott házkutatást a BRFK Közgazdasági Főosztályán.

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak, miután egy ismeretlen feljelentő feljelentést tett a BRFK és egy cég között létrejött, informatikai eszközök adásvételéről szóló szerződés kapcsán.

A nyomozást május 6-án rendelték el az ügyben és a nyomozó ügyészek pénteken a szerződéssel kapcsolatos dokumentumokat kerestek a rendőrségen. A feljelentő neve sem ismert és az eljárás is ismeretlen tettes ellen folyik, tette hozzá a szóvivő.

Skoda Gabriella arról nem adhatott tájékoztatást, hogy foglaltak-e le valamit a házkutatáskor.

Információink szerint a szóban forgó szerződések fénymásolópatronok cseréjéről, beszerzéséről szóltak mintegy 8-10 millió forint értékben, a 2002 és 2005 közötti időszakra vonatkoztak.