Nyugdíjas drogcsempész bukott le

2010.06.22. 13:50
Egy kilogramm kokaint találtak a pénzügyőrök hétfőn éjjel Ferihegyen, egy Ecuadorból érkező szerb férfinál. A 74-es főúton, Vasvárnál pedig több mint egy kilogramm amfetamin került elő egy magyar férfi autójából.

Hétfő éjjel Ferihegyen kapták el az Ecuadorból érkező, 60 év körüli szerb férfit a vámosok. A férfi épp a zöld folyosón keresztül készült elhagyni a vámterületet.

A pénzügyőrök az utas poggyászát az átvizsgáláskor anyagához és méretéhez képest túl nehéznek találták. Röntgenes vizsgálatot végeztek, az pedig kimutatta a két, rúd alakú csomagot a táska anyagába varrva, illetve fémszerkezetébe rejtve. A két rúdból több mint egy kilogramm kokain került elő, amelynek értéke elérheti akár a 40 millió forintot is.

A Vám- és Pénzügyőrség kábítószerrel visszaélés gyanújával indított eljárást, a szerb férfit pedig őrizetbe vették. Ha a bíróság elítéli, kettő és nyolc év közötti börtönt kaphat.

Hasonló mennyiségű drogot foglaltak le a nyugat-dunántúli pénzügyőrök is. A 74-es főút vasvári szakaszán ellenőriztek a vámosok egy magyar rendszámú kocsit, melynek csomagtartójából, a kárpit alá rejtett műanyag táskából került elő az egy kilogrammnyi kábítószer. A szakértők véleménye szerint amfetaminról van szó.

Az információk szerint a magyar autós Hollandiában vette a kábítószert. A több mint másfélmillió forintot érő drogot és a szállításhoz használt kocsit lefoglalták, az ügyben szintén kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás. A sofőrt a Szombathelyi Városi Bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.