Diákokat ejtett át egy alapítvány

2010.07.03. 16:34
Görögországba utazott volna a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 56 diákja, ám az induláskor derült ki, hogy az utazást szervező Sulitúra alapítvány se szállást, se buszt nem fizetett nekik. Az alapítvány ügyvezetője elérhetetlen, egyelőre nem tudni, hol van.

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai és tanárai - összesen ötvenhatan nyaraltak volna 10 napig Nei Poriban, de az induláskor derült ki, a szervezéssel megbízott Sulitúra Alapítvány nem szervezte meg útjukat, az ügyvezető pedig a nyaralásra befizetett pénzzel együtt eltűnt.

Kiss Judit, aki az iskolában szervezte az utazást elmondta: korábban már kétszer is jártak a diákokkal Görögországban az alapítvány szervezésében, és eddig semmi gond nem volt.

Csütörtökön azonban csak az egyik busz érkezett meg az iskola elé, a másik, amelyet az ügyvezető igazgató hozott volna, nem jött, majd kiderült: sem a sofőröket, sem pedig a szállást nem fizette ki az alapítvány, holott már hónapokkal ezelőtt elküldték nekik a négy millió forintnyi részvételi díjat. Kiss Judit hozzátette: próbálták elérni az ügyvezetőt, de nem veszi fel telefonját.

Az iskola a Győri Rendőrkapitányságon tett feljelentést. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy valóban történt-e bűncselekmény, vagy önhibáján kívül mulasztott a vezető, esetleg baleset érte.

A Független Hírügynökség egyébként úgy tudja, nem csak győri diákok jártak így. Egy budapesti iskola Korzikára utazott volna az alapítvány szervezésében, de az ő nyaralásuk is meghiúsult.