Keresik az ország legkopottabb cipőjét

2010.07.03. 10:09
Séta van! című társadalmi kampányt indítottak szombaton Győrben, hogy felhívják az emberek figyelmét a gyaloglás értékeire. A szervezők egész nap játékokkal és mozgásszervi szűrésekkel várják az érdeklődőket. A program őszig tíz városba jut el, hogy népszerűsítse a sétálást.

Kampányt indítottak Győrben a gyaloglás népszerüsítésére. A "Séta van!" szervezői azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon is minél többen fedezzék fel a rendszeres sétálásban rejlő értékeket.

Napi fél óra sétával, vagyis körülbelül ötezer lépéssel már sokat tehetünk egészségünkért. A séta javítja a fizikai állóképességet, a koncentrációt és a közérzetet is - mondta Németh Andrea, a program sajtófőnöke.

Az első programot szombaton Győrben a Megyeház téren 10-18 óráig tartják a város polgármesterének, Borkai Zsoltnak részvételével, aki az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének 2010-es soros elnöke.

Szombaton Győrben mozgásszervi állapotfelmérés és különböző játékok várják az érdeklődőket. A Százezer lépés során tíz embernek osztanak ki egy-egy lépésszámlálót, nekik vállalniuk kell, hogy tíz napon át megtesznek tízezer lépést és a sétáról naplót is vezetnek. Az októberi budapesti záróeseményen a Gyaloglás Világnapján pedig a zsűri megválasztja a legnagyobb sétamestert.

A szervezők keresik az ország legkopottabb cipőjét is, ezért arra kérik a programra látogatókat, hogy hozzák magukkal a leglesétáltabb cipőjüket, és meséljék el annak történetét. A legelnyűttebb cipő tulajdonosát és a legeredetibb történet előadóját díjazzák is a szervezők. Az elhasznált cipőket minden városban egy dobozban gyűjtik össze, ezekből a road show végén a fővárosban egy köztéri alkotást állítanak ki.

A program az október 15-ei Gyaloglás Világnapjáig további tíz városba jut el.