Őrzik a somogybabodi szakadékot

2010.07.04. 16:55
Több százan nézik meg nap mint nap a somogybabodi szakadékot, mely az elmúlt hetek esőzései után keletkezett. A tíz méternél is mélyebb szakadékot kordonnal vették körbe, és az önkormányzat őrizteti is. Arra azonban már nincs pénzük, hogy betemessék.

Naponta több száz látogatója is van annak a somogybabodi szakadéknak, mely az esőzések hatására keletkezett az elmúlt hetekben. Vannak, akik a 200 méter hosszú és 10-12 méter mély szakadék szélére is kimerészkednek, pedig a föld most is omlik, repedezik.

Fotó: Független Hírügynökség

Petry Tiborné önkormányzati dolgozó, aki a szakadékot őrzi, elmondta: a legtöbben ügyet sem vetnek a figyelmeztetésre. A rendőrök minden nap kimennek a helyszínre, ők távol tudják tartani a nézelődőket, de csak arra az időre, amíg ott vannak. Volt olyan is, aki 10 éves kisfiával együtt állt ki a gödör szélére.

Az önkormányzat kordont húzott a beomlás köré és őrizteti is azt, de nem tudják feltartóztatni a bámészkodókat.

A szakadék betemetése 8,5 millió forintba kerülne, erre azonban az önkormányzatnak nincs pénze, ezért rendkívüli állami segítséget szeretnének kapni - mondta el Csima Sándor, Somogybabod polgármestere.