Előzetesbe került a tescós lövöldöző

2010.08.22. 11:10 Módosítva: 2010.08.22. 13:01

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap azt a férfit, aki csütörtökön este rálőtt két biztonsági őrre a XIII. kerületben a Váci úti Tesco áruházban.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napra rendelte el B. G. előzetes letartóztatását, aki az egyik biztonsági őrt a karján, a másikat a hasán lőtte meg. A férfi társa, a 23 éves D. N. szabadlábon védekezik.

Csütörtök este fél 8-kor az egyik XIII. kerületi hipermarketben két tolvajt értek tetten az ott dolgozó biztonsági őrök. A férfiakat hátrakísérték az épület biztonsági irodájába, ahol egyikük elővette lőfegyverét, amelyből több lövést adott le az őrökre.

Az egyik biztonsági őrt a karján, míg társát a hasán érte lövés, mindkettőjüket kórházba szállították a mentők. A  támadót végül a biztonsági őrök állampolgári segítséggel fékezték meg és fegyverezték le.

A 24 éves B. G.-t őrizetbe vették, és vele szemben több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak IV. kerületi, István utcai tartózkodási helyén, ahol különféle lőszereket, kézi gránátot és egyéb, közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport