Csalással gyanúsítanak egy magyart Thaiföldön

2010.11.03. 14:17
Letartóztatott egy magyar férfit a thai rendőrség, mert külföldi turistáknak nem létező üdülési csomagokat árult.

A 28 éves H. Z. Á.-t a magyar rendőrség is körözte: közel 200 magyar, spanyol és ausztrál érdeklődőt vett rá arra, hogy Phuket szigetére szóló rendkívül kedvező árú nyaralási csomagot vásároljon az utazási irodájától. A férfit még múlt hét csütörtökön vette őrizetbe a thai rendőrség, aki több tízezer euróra tett szert a csalással. A Bangkok Post honlapjának írása szerint 360 euróért árulta az üdülési csomagokat.

A rendőrség információi szerint H. Z. Á. úgy szerezte ügyfeleit, hogy meghívta a különböző spanyol, ausztrál és magyar utazási irodák képviselőit, és meggyőzte őket az ajánlat valódiságáról. Az irodák ezek után reklámozni kezdték saját országukban az utazási lehetőséget, s a nyaralásra befizető turisták csak a helyszínre érkezésükkor döbbentek rá, hogy csalás áldozatai lettek.

A bevándorlási hivatal szerint a magyar férfi sok szállodatulajdonost is megkárosított, ráadásul engedély nélkül tartózkodik az országban, mivel május 20-án lejárt útlevelének érvényessége. A gyanúsított állítólag beismerő vallomást tett, elmondta, több mint tizenkétezer eurós adósságát akarta a törleszteni a csalással szerzett pénzből.