Feleségével akart végezni az aggastyán

2010.12.02. 17:16
Bíróság elé állították csütörtökön, Berlinben azt a 98 éves férfit, aki a vád szerint meg akarta gyilkolni 74 éves feleségét, akivel több, mint 50 éve házas. Az ügyészség szerint az idős férfi válogatott eszközökkel próbált végezni az asszonnyal: egy baseballütőt, egy kést és egy töltött revolverrel összetévesztett startpisztolyt is felhasznált.

A 98 éves férfi a legidősebb vádlott a német kriminalisztika történetében. Ha bűnösnek találja a bíróság, akár 15 év börtönt is kaphat. A bíróság szóvivőjének közlése szerint a vádlott azzal védekezett, hogy nem meggyilkolni akarta a felségét, hanem közös elhatározással együtt akartak öngyilkosok lenni, és ő csak ezt a tervet próbálta végrehajtani.

Az ügyész szerint először egy startpisztollyal lőtt rá az asszonyra, aztán rájött, hogy a pisztolyt összetévesztette egy töltött revolverrel, mert nem történt semmi a feleségével. Ezután többször fejbe vágta egy baseballütővel, és mivel az asszony még mindig lélegzett, egy késsel elvágta az ütőereit. De ekkor sem halt meg a felesége.

A zajokra figyelmesek lettek a szomszédok, akik értesítették a rendőrséget. A járőrök vitették az asszonyt kórházba, ahol megmentették az életét. A csütörtöki tárgyalási napon a feleség nem jelent meg. Egyelőre nem tudni, hogy megerősítette-e vagy sem férje állítását a rendőrségi vallomásában.