Hat évet kapott egy ittasan halálos balesetet okozó domonyi autós

2010.12.16. 14:08
A maximálisan kiszabható tíz év helyett hat év börtönre ítélt a Budakörnyéki Bíróság egy férfit, aki februárban jogosítvány nélkül, erősen ittasan, a megengedett sebességet jelentősen túllépve három ember halálát okozó balesetet okozott. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy utasai nem voltak bekötve.

Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Budakörnyéki Bíróság egy 38 éves domonyi férfit, aki februárban ittasan balesetet okozott, amelyben kocsija három utasa életét vesztette. A férfinak a baleset idején jogosítványa sem volt, és autójához nem volt forgalmi engedély.

A baleset Bagon történt, ahol az ittas férfi a megengedettnél lényegesen gyorsabban hajtott be egy kanyarba. Lesodródott, nekicsapódott egy villanyoszlopnak, majd felborult és két fa közé szorult. A vérvétel eredményei szerint a férfi a súlyoshoz közeli mértékű alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A szakértők szerint a balesethez az autó műszaki állapota is hozzájárult, kopott, különböző mintázatú és eltérő évszakokra gyártott abroncsok voltak rajta.

A bíró súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sofőrt nyolc éve ittas vezetésért 7 hónap, egy évre felfüggesztett fogházbüntetére ítélték.

Enyhítő körülményként vették figyelembe őszinte vallomását, megbánását, valamint azt, hogy az utasai nem kötötték be magukat. A bíró azt is figyelembe vette, hogy a vádlott négy kiskorú gyermeket nevel.

Az ítélet nem jogerős, a maximális kiszabható büntetés 10 év.