Börtönbe kerül a hajléktalant halálra verő szolnoki fiatal

2011.03.04. 15:30

Szórakozásból kötözködött két hajléktalannal a szolnoki vasútállomáson két fiatal még 2008-ban. Az akkor 15 és 16 éves fiúk kocsmázás után, ittasan kötöttek bele a peronon a két hajléktalanba, akik éppen egy vasúti kocsiban akarták meghúzni magukat éjszakára. Minden ok nélkül kezdték el verni őket, a földön bakanccsal is rugdosták áldozataikat. A vádirat szerint ez után sorsára hagyták a két férfit.

Az egyik sérültet másnap kórházba szállították, ahol ellátták, de saját felelősségére távozott. A szoljon.hu úgy tudja, koponyasérülése és agyrázkódása is volt, egy nap múlva rosszul lett, újabb műtétet hajtottak végre rajta, akkor a megrepedt lépet távolították el. Később még egyszer visszakerült a kórházba, és pár nap múlva tüdőgyulladásban meg is halt.

Az igazságügyi orvos szakértő megállapította,hogy a bántalmazás miatt halt meg a férfi. Ezért a jelenleg 18 éves H. R. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság csütörtöki ítélete szerint halált okozó testi sértés miatt 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott, míg idősebb társát garázdaság vétségével 2 év próbára bocsátották, s elrendelték pártfogó felügyeletét.

Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, a másodrendű vádlott elfogadta a kirótt büntetést, ítélete jogerős.