Álvízszerelőket fogtak el Budapesten

MTI/Index
2011.08.05. 14:05

Elfogtak három férfit Budapesten, akiket a rendőrök azzal gyanúsítanak, hogy magukat vízszerelőnek kiadva lopást követtek el egy lakásban - írta a police.hu pénteken.

A XII. kerületi járőrök a kerületi lomtalanítás miatt augusztus 2-án közbiztonsági ellenőrzést tartottak és ekkor figyeltek fel egy autóra, amelyben több gyanúsan viselkedő személy tartózkodott. A rendőrök egy előző nap történt lopás elkövetőjére ismertek a gépkocsiban ülő egyik férfiben, ezért igazoltatták az utasokat. A járműben a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakat és bűncselekmény elkövetéshez szükséges eszközöket találtak - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök szerint mindhárman megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy augusztus 1-jén magukat vízszerelőnek kiadva bejutottak egy XII. kerületi lakásba, ahonnan különböző értékeket tulajdonítottak el. A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak terhére róható-e korábbi, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény is.

A Fővárosi Vízművek fogyasztói bejelentései szerint Budapest egyes kerületeiben magukat a Fővárosi Vízművek munkatársainak kiadva csalók telefonálnak és vízvezeték felújítás címén pénzt kérnek az ott lakóktól. A társaság valódi munkatársai azonban a helyszínen semmilyen esetben sem kérnek, illetve vehetnek át készpénzt a fogyasztóktól, ráadásul minden esetben csak előzetes értesítés után keresik fel az ügyfeleket, arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvány felmutatásával igazolva magukat.

A bíróság a 25 és 42 éves férfiakat az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte. 36 éves társuk letartóztatására az ügyészség nem tett indítványt, így ő szabadlábon védekezik. Az ügyben többrendbeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.