Halálbüntetés várhat a sorozatgyilkosra

2011.08.11. 13:03
000 Was2684760

Halálbüntetést javasolt az esküdtszék arra sorozatgyilkosra, akit 11 nő megölésével vádolnak, írja a CNN.

Anthony Sowell clevelandi otthonában 2009-ben találták meg az áldozatokat a rendőrök.  A férfi háromszintes házában először hat nő holttestét találták meg az oszlás különböző fázisaiban. Sowell két holttest esetében még még az elrejtésükkel sem fáradt, az egyik emeleti szoba padlóján tárolta őket. A rendőrség az első sokk után az alaposabb kutatás mellett döntött, falat bontottak, padlót szedtek fel, alagsort csákányoztak szét, felásták a hátsókertet is, ennek eredményeként még öt holttest került elő.  A férfi a 25 és az 52 év közötti áldozatok mindegyikét megfojtotta.

A tizenkét fős esküdtszék egyhangúan szavazta meg az ügyészek által is indítványozott halálbüntetést, amit a bíró mérlegel: az eljárás értelmében pénteken dől el, hogy kivégzik-e a férfit, vagy élete végéig börtönben marad. A gyilkos ügyvédei mellesleg életfogytig tartó börtönbüntetést kértek védencükre - amennyiben a bíró ezt a büntetést tartja helyénvalónak, feltételes szabadlábra bocsátásról akkor sem lehet szó, ugyanis a férfi nyilvántartott erőszakos szexuális bűnözőnek minősül. (Sowell korábban már 15 évet ült egy terhes nő megerőszakolásáért.)

Az 51 éves Sowell a bírósági tárgyalásán annyit mondott, sajnálja. "Tudom, ez nem hangzik soknak, de én tényleg szívből sajnálom" - tette hozzá.