Kiürítették egy miskolci panel egy részét

2011.10.21. 09:50 Módosítva: 2011.10.21. 17:35
Péntek kora délelőtt kiköltöztették a lakókat a tűzoltók egy tízemeletes miskolci panelház egy részéből. A rendőrök olyan házilag készített szerkezetet találtak egy férfi lakásában, amely alkalmas lehet robbantásra.

Olyan házilag készített szerkezetet találtak a rendőrök Miskolc avasi városrészén egy férfi lakásában pénteken, amely alkalmas lehet robbantásra, akár emberi élet kioltására, ezért a férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a városi kapitányságra előállították tette közzé a rendőrség a police.hu-n.

Péntek reggel a TEK munkatársai Miskolcon, az avasi lakótelep Klapka utcai házánál elfogtak egy 30 éves miskolci férfit. A férfi lakásán az elsődleges tűzszerészeti szakvélemény alapján robbanásra alkalmas szerkezet találtak, ezzel kapcsolatban "további szakértői vizsgálatok szükségesek".

Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az NNI nyomozói a gyanúsított lakásából a szerkezetet lefoglalták, és szakértők bevonásával megkezdték annak pontos vizsgálatát.

A lakók már visszaköltözhettek

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere az avasi Klapka György utcai ház előtt délelőtt annyit mondott, hogy műszaki problémáról van szó, pontosan azonban nem közölte, mi történt. A helyszínen délelőtt tűzoltók, rendőrök, tűzszerészek, mentők, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is megjelentek.

Mindenkit kiköltöztettek az adott lépcsőházi részből, a lakókat arra kérték, a legszükségesebbeket vigyék magukkal, a Tigáz pedig elzárja a gázt az épületben. A kiköltöztetett lakók egy része kora délutánig az épület előtt várakozott számukra a hideg miatt egy autóbuszt rendeltek a helyszínre , és azt találgatták, mi történhetett. A lakók mostanra visszatérhettek az otthonukba.

A boon.hu munkatársának egy lakó korábban elmondta, szerinte egy ötödik emeleti lakó bombát gyártott, mások arról beszéltek, hogy a 29 éves szomszéd régóta drogfüggő.