Börtön lett a takarékszövetkezeti álrablásból

2011.10.27. 20:01

Két és fél év börtönre ítélte a pusztakovácsi takarékszövetkezeti fiók egykori alkalmazottját a kaposvári bíróság, írja a sonline.hu. A somogyi hírportál cikke felidézi: tavaly augusztusban több mint ötmillió forintot adott át két bűntársának a pusztakovácsi takarékfiók vezetője. Félórával távozásuk után bekapcsolta a riasztót, belülről bezárta az ajtót, és kidobta a kulcsot az ablakon, mintha támadói dobták volna el.

Hiába mesélt azonban a kiérkező rendőröknek fegyveres rablókról, és hiába adott róluk hamis személyleírást, gyorsan kiderült, hogy álrablás volt, és a rendőrök hamarosan elkapták a nő két társát, egy marcali és egy balatonkeresztúri férfit.

Az eljárás során a vádlottak, főleg a két férfi megpróbálták egymásra hárítani a felelősséget, írja a lap, megjegyezve: az elrabolt pénznek csak egy része került elő. Azon is vita volt a vádlottak között, hogy ki volt az ötletgazda, a takarékszövetkezet egykori dolgozójának ügyvédje azzal védte az asszonyt, hogy nem bűnözőtípus, csak rossz anyagi helyzete miatt kétségbe esett.

A bíróság végül mindhárom vádlottat börtönre ítélte. A volt takarékszövetkezeti dolgozó két és féléves, társai másfél éves, valamint egy év négy hónapos börtönbüntetést kaptak. Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a védők is fellebbeztek.