Három magyar áldozatot azonosítottak Egyiptomban

2011.11.07. 15:45 Módosítva: 2011.11.07. 21:22

Az egyiptomi buszbaleset 11 magyar halálos áldozata közül eddig hármat azonosítottak, közölte hétfő délután Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára.

A naplo.online a pápai N-Tours utazási irodától úgy értesült, hogy a halálos álodzatok között három pápai van és két másik sérült szintén a városból utazott Egyiptomba, egyikük életveszélyesen, a másik könnyebben sérült. Meg nem erősített információink szerint apa és lánya halt meg. Az N-Tours később cáfolta, hogy ilyen információt adtak volna ki.

A súlyosan sérültek a kairói kórházban vannak, de állapotukról a külügy nem adott információt a sajtótájékoztatón. A nem súlyos sebesültek közül négy ember kapott ambuláns kezelést, ők már a szállodájukban vannak. A vasárnap történt balesetben összesen 29-en sérültek meg.

Magyarországról kiküldtek két közlekedési szakembert, egy pszichológust, egy orvoscsoportot és rendőrszakértőket az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Azt egyelőre még nem tudják, hogy mi a pontos oka a balesetnek.

Az egyiptomi külügyminiszter felhívta Martonyi Jánost, részvétét nyilvánította és biztosította afelől, hogy az egyiptomi kormány segíti a baleset felderítését. A két megadott telefonszám még él, de minden hozzátartozó hívta már ezeket. 

Précsényi Árpád, a külügyi tárca konzuli főosztályának helyettes vezetője a sérültek hazaszállításáról annyit mondott, hogy ez nem diplomáciai, hanem szigorúan orvosi kérdés, egyelőre nem tud tájékoztatást adni az ügyben.

A QBE Insurance (Europe) Ltd. Magyarországi Fióktelepe bejelentette: megszervezi a közeli hozzátartozók kiutazását azokhoz a sérültekhez, akik állapotuk miatt a közeli napokban még nem utazhatnak vagy nem szállíthatók haza Egyiptomból.

Amennyiben kiskorú gyermek maradna magára Egyiptomban, hazajutását egy itthoni hozzátartozója kiutaztatásával biztosítják.

A QBE fióktelepe felvette a kapcsolatot a társbiztosítókkal, a külügyminisztérium konzuli főosztályával, valamint egyiptomi asszisztencia partnerével.

Vasárnap este szenvedett közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz Hurghadában, az eddigi közlések szerint a balesetnek 11 halálos áldozata és 29 sérültje van.