ORFK-szakértők azonosítják a halottakat

2011.11.08. 11:47 Módosítva: 2011.11.08. 12:09

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Egyiptomba kedden érkezett szakértői megkezdték a hurgadai buszbaleset halottainak azonosítását. Kveck Péter nagykövet elmondta, a munka 1-2 napon belül befejeződhet, ezt követően lehet a holttesteket Magyarországra szállítani.

Szólt arról is, hogy a Külügyminisztériumból hétfőn egy konzul érkezett Egyiptomba, akinek komoly gyakorlata van a hasonló válsághelyzetek ellátásában. A Hurgadában dolgozó két, konzuli feladatokkal megbízott diplomata munkáját segíti majd. Az egyiptomi üdülőhelyen már hárman tartózkodnak a magyar sérültek közvetlen közelében – számolt be a nagykövet.

Kveck Péter elmondta, hogy a kairói Dar el-Fuád kórházban ápolt négy súlyos sérült állapotában nincs változás, de az orvosok mindent megtesznek értük. A javulásra még várni kell, sérülésük súlyossága miatt.

Szerdán legalább négy vagy még több – a hurghadai kórházban kezelt – sérült utazhat haza Magyarországra. Ez a gyógyulás ütemétől függ, nem a kórháztól, a sérültek állapota határozza meg távozásuk időpontját.