Tonnányi gazdátlan marihuána a strandon

2011.12.08. 06:31
Csaknem négy tonna kábítószert találtak egy mexikói strandon, alig 35 kilométerre az amerikai határtól, Playas de Rosarito településnél a mexikói hadsereg jelentése szerint.

Gilberto Briseno Landeros tábornok, a II. katonai zóna parancsnoka arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a katonák a La Burrita strandon bukkantak a gazdátlan marihuánaszállítmányra: az összesen 3,75 tonna kábítószert 222 cilinderszerű zacskóba volt csomagolva.

A mexikói tábornok szerint egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, és azt sem tudni, melyik drogkartellé lehetett a szállítmány, ahogy azt sem, miért hagyták a strandon.

Mexikó északi részén, Coahuila állam fővárosában, Saltilloban szerdán három holttestet találtak: feltételezés szerint a drogkarteleknek dolgozó bérgyilkosok egy autóból lőtték szitává áldozataikat, csaknem félszáz lövést adva le rájuk. Ugyancsak északon, Nuevo León államban a hadsereg járőrei öt oszlásnak indult holttestet találtak Monterreytől csaknem száz kilométerre délre. A holttestekre nem messze egy "narkótábortól" bukkantak rá, amelyet a közelmúltban fedeztek fel a mexikói hatóságok.