Lopáson értek egy sarkadi politikust

2012.01.26. 15:02 Módosítva: 2012.01.26. 15:14

Több tízezer forint értékű adathordozó árazókészüléket lopott a helyi Tescóból a sarkadi képviselő-testület egyik tagja, a pénzügyi bizottság elnöke – értesült a beol.hu.

Szemtanúk szerint a Sarkadon ismert képviselő, vállalkozó egy helybeli fiatalemberrel érkezett az áruházba. A vásárlótérben, egy kocsiban hagyott adathordozót a helyi pénzügyi bizottság elnökeként is tevékenykedő férfi tette a társa által vitt kosárba.

A két férfi a pénztárnál a fizetést követően távozott az üzletből, de magukkal vitték a valamivel több mint ötvenezer forint értékű készüléket. A Tesco dolgozói észlelték a hiányt, és a kamerarendszer segítségével azonosították az elkövetőt.

Telefonon keresték meg a politikust, aki először tagadta, hogy bármit is tudna a készülékről, majd nem sokkal később mindketten visszatértek, visszavitték az adathordozót. Azt mondta, hogy ők csak tesztelni akarták az áruház biztonsági szolgálatának éberségét. A beol.hu megkereste a képviselőt, de nem akart nyilatkozni.

Nem hivatalos információk szerint a két férfi ellen a sarkadi rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A helyi Tesco kálváriájáról három éve számoltunk be. A multi akkoriban a kivonulást fontolgatta a tízezer lakosú Békés megyei városból, mert egy tolvajbanda többmilliós kárt okozott.