Tizenegy utasa volt az Audinak, egy évre ugrott a jogsi

2012.01.26. 23:33

Egy évre bevonták a jogosítványát annak a 38 éves magyar férfinak, aki 11 főt passzírozott be Audi A4-es gépkocsijába. A Daily Mail szerint Lakatos Zoltánt lakhelyén, Leicesterben kapcsolták le a rendőrök, akik hitetlenkedve bámulták az autóból szépen sorban előkászálódó gyermekek és felnőttek sorát. A 11 főből hat gyerek volt, és ami a legijesztőbb, Lakatos négyüket a csomagtartóba zárta be, vélhetően helytakatékosságból, hiszen a hátsó ülésen eleve három felnőtt és két gyerek ült.

Gyerekülés nem volt az autóban, és amikor a rendőrök felhívták a sofőr figyelmét erre az apróságra, Lakatos csak annyit felelt, hogy "csak gyerekek, nem érdekes." Ezt követően őrizetbe is vették.A brit igazságszolgáltatás malmai sem túl gyorsan őrölnek, Lakatost júniusban meszelték le a rendőrök, de csak most hirdettek ítéletet az ügyében.

A bíróság szerint a sofőr veszélyeztette utasai és a többi közlekedő testi épségét, ráadásul olyan autót vezetett, amire semmilyen biztosítása nem volt, a gépjárműből pedig hiányoztak a gyermekülések. A jogosítvány bevonása mellett Lakatos összesen 1325 fontnyi bírságot (467 000 forint) is kénytelen lesz befizetni két héten belül. A penzummal mellesleg még jól is járt a magyar sofőr, hiszen akár 5000 fontos, azaz 1 700 000 forintos bírságot is kiszabhattak volna rá.