Elfogták a zuglói gombaárus feltételezett gyilkosát

2012.02.13. 09:56

Elfogta a rendőrség azt az embert, akit a Gyula vezér úti emberöléssel, egy zuglói gombaárus meggyilkolásával gyanúsítanak. Az áldozatra január 13-án bukkantak rá a XXII. kerületi utcában, a rendőröket egy állampolgár riasztotta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői sajtótájékoztatóján Szigeti József alezredes elmondta: a gyilkosság egy gombapincészetnél történt, ahol M. Gábor 58 éves, gombatermesztéssel foglalkozó vállalkozó éppen teherautójára pakolta a piacra szánt árut.

A támadás körülményeiről a rendőrség egyelőre nem árult el részleteket, Szigeti József csak annyit mondott, hogy a gombaárus nem ijedt meg a rablótól; védekezett, és eközben dördült el a gyilkos lövés. Az áldozatot a lövés a hasán érte, a helyszínen meghalt. A támadó a helyszínről autóval menekült el.

Az alezredes szerint a nyomozás során "egy balul sikerült rablógyilkosság története" körvonalazódott a rendőrök előtt. A sikertelen rablás után M. Zoltán a helyszínről autóval menekült el, melyet "alkalmi társa", a 34 éves T. U. György vezetett, aki az eddigi adatok szerint aktívan nem vett részt a gyilkosságban.

A nyomozók először T. U. György vállalkozóhoz jutottak el, akinek korábban ugyancsak a XIV. kerületi piacon volt zöldséges pultja, ám vállalkozása rosszul működött, és jelentős tartozást halmozott fel.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a gombaárus korábban többeknek is kisebb-nagyobb összegeket adott kölcsön, mások mellett T. U. Györgynek, ezért is feltételezték, hogy köze lehet a gombaárus halálához.

A két feltételezett tettest pénteken fogták el, majd a bíróság vasárnap döntött előzetes letartóztatásba helyezésükről. A gyanúsítottak vallomásáról, valamint az ügy további részleteiről a nyomozás érdekére tekintettel az alezredes nem adott tájékoztatást.

így jutottak el a 34 éves vállalkozóhoz, T. U. Györgyhöz, akinek korábban ugyancsak a XIV. kerületi piacon volt zöldséges pultja, ám vállalkozása rosszul működött, és jelentős tartozást halmozott fel. A nyomozás során kiderült az is, hogy a gombaárus korábban többeknek is kisebb-nagyobb összegeket adott kölcsön, T. U. György is tartozott neki, ezért is feltételezték, hogy köze lehet a halálához.

T. U. Györgyöt pénteken fogták el egy másik férfival, M. Zoltánnal együtt. A gyanú szerint M. Zoltán volt az, aki vezette a meneküléshez használt autót, de az eddigi adatok szerint aktívan nem vett részt a gyilkosságban. A sikertelen rablás után M. Zoltán a helyszínről autóval menekült el, melyet "alkalmi társa", a 34 éves T. U. György vezetett, aki az eddigi adatok szerint aktívan nem vett részt a gyilkosságban.

A bíróság vasárnap mindkét férfit előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanúsítottak vallomásáról, valamint az ügy további részleteiről a nyomozás érdekére hivatkozva az alezredes nem adott tájékoztatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport