Zalán
9 °C
19 °C

Fejszével verte szét AIDS-es kisfia fejét

2005.09.03. 09:36
Kapcsolódó cikkek (1)
Fejszével szétverte kilenchónapos kisfia fejét, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy 25 éves nő Malawiban, mert mindkettejük AIDS-vizsgálata pozitívnak bizonyult.

Becslések szerint a lakosság 14 százaléka hordozza magában a HIV-vírust az igen szegény dél-afrikai országban, de - az intenzív kormánykampány ellenére - az embereknek mindössze 3 százaléka jelent meg eddig az önkéntes AIDS-szűrővizsgálatokon.

Mint a rendőrség szóvivője, Enock Livason elmondta, az asszony a kicsivel együtt részt vett egy ilyen vizsgálaton, és ott mindkettejüknél fertőzöttséget mutattak ki. Hazatérve egy fejszével szétcsapta a kisfiú fejét, majd elkezdte darabokra vágni a gyereket.

A nő, akit Mary Mwagomba néven azonosított a rendőrség, később öngyilkosságot kísérelt meg, de ennek végrehajtásában a szomszédok megakadályozták. A rendőrségi szóvivő szerint a nőt gyermekgyilkosság vádjával bíróság elé állítják.

Malawi az AIDS vírusával legerősebben fertőzött afrikai országok közé tartozik. Lakosságának túlnyomó többsége nagyon szegény és igen alacsony képzettségű.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!