Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szökőár fenyegeti Alaszkát

2003.11.17. 15:59
Pusztító erejű, a Richter-skála szerinti 7,5-es erősségű földrengés rázta meg Alaszka partjait. A rengések az eddigi jelentések szerint nem okoztak károkat, viszont szökőárt okozhatnak. A meteorológiai szolgálat otthonaik elhagyására szólította a csendes-óceáni partvidék lakóit.
Szökőár fenyegeti Alaszka csendes-óceáni partvidékét - adott ki figyelmeztetést az amerikai meteorológiai szolgálat tsunami-figyelő részlege - jelentette a drudgereport. Az amerikai tagállam partjai közelében a Richter-skála szerinti 7,5-es erősségű földrengést észleltek, helyi idő szerint vasárnap éjszaka.

A szakszolgálat figyelmeztetése szerint egyelőre nem tudni, hogy valóban bekövetkezik-e a szökőár, de elég nagy a valószínűsége. Ezért arra kérték a partközeli alacsony területek lakóit, hogy ideiglenesen hagyják el otthonaikat. A figyelmeztetés szövege szerint a szökőár magassága megbecsülhetetlen, és több egymást követő árhullám is előfordulhat.

A földrengés az eddigi jelentések szerint nem okozott károkat Alaszkában, az epicentruma az alaszkai partoktól viszonylag távol, mintegy nyolcvan kilométernyire volt, ráadásul lakatlan területek közelében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.