Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Nápolyra szabadulnak a vadak

2001.11.14. 13:51
A nápolyi állatkert igazgatója azzal fenyegetőzik, hogy utcára engedi a gondozásában lévő összes állatot, ha a helyi vízszolgáltató cég nem ad újra vizet az állatkertnek. A két intézmény az elmaradt számlák miatt veszett össze.

A nápolyi állatkert igazgatója, Giovanni de Simone azzal fenyegetőzik, hogy a város utcáira engedi a gondozásában lévő ezernyolcszáz állatot, ha a helyi vízszolgáltató nem "nyitja meg a csapokat". A cég azért nem szolgáltat vizet az állatkertnek, mert szerinte az 1977 óta nem fizette ki a számláit.

Az állatkert vezetője azért szánta el magát a drasztikus lépésre, mert már nem tudják megvásárolni a vízpótló ásványvizet. Giovanni de Simone megkérte a vízszolgáltató céget, hogy csupán ideiglenesen nyissák meg a csapokat, ő pedig időközben pénzt próbál gyűjteni a régi adósság kifizetésére.

A nápolyi Metro újságnak az állatkerti igazgató azt nyilatkozta, hogy a helyi hatóságok csökkentették intézménye költségvetését, de reméli sikerül valami kompromisszumos megoldást találni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.