Natália
-3 °C
7 °C

Tizenkét év börtönre ítélték az anyagyilkost

2005.01.18. 12:57
Kapcsolódó cikkek (1)
Másfél méteres vasalózsinorral fojtotta meg édesanyját egy 55 éves rokkantnyugdíjas férfi. A Szegedi Ítélőtábla tizenkét év börtönre ítélte, és elvonókúrára küldte.

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen tizenkét év börtönnel sújtott egy 55 éves szentesi férfit, aki 2003 szeptemberében megfojtotta édesanyját, közölte a táblabíróság sajtótitkára.

A bíróság elrendelte az alkoholista vádlott kényszergyógykezelését is. A táblabíróság mai ítéletével helybenhagyta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését.

Vasalózsinórral végzett vele

A vádirat szerint a rokkantnyugdíjas férfi együtt élt édesanyjával Szentesen. A 81 éves sértett gyakran szorult gyógykezelésre, több alkalommal is kórházba került. A vádlott fiatal korától rendszeresen fogyasztott alkoholt, szenvedélyét rokkantnyugdíjából, illetve amikor anyja kórházban volt, az ő nyugdíjából fedezte.

2003. szeptember 2-án hajnalban a vádlott sokat ivott a kocsmában, ami után szóváltásba keveredett édesanyjával. Amikor az idős asszony hátat fordított neki, a vádlott tarkón ütötte, és az anya a földre esett. Fia ekkor egy másfél méteres vasalózsinórt tekert az anyja nyakq köré, majd mellkasára térdelve a zsinórral addig szorította, amíg volt benne élet.

A férfi az asszony testét az ágyra helyezte, egy takaróval letakarta, majd eltűnt, később rendőrségi körözés alapján fogták el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.