Ágnes
-13 °C
0 °C

Két halott a Rábaringen

2004.05.02. 16:45
Kapcsolódó cikkek (1)
Ketten meghaltak, ketten pedig életveszélyesen megsérültek a Győr melletti Rábaringen, amikor egy amatőr rallyverseny közben frontálisan ütköztek. A baleset a pálya versenytől elzárt szakaszán történt, ahol elméletileg nem is melegíthettek volna a versenyzők és nem is a hivatalos pályabejáráskor, hanem a verseny megkezdése előtt. A versenyt a baleset után nem tartották meg.
A helyszínen meghalt két autós a Rábaring vasárnapi versenye, a VI. Persped Ezerjó Kupa előtt, amikor járműveikkel frontálisan ütköztek - jelentette az MTI. A Győr közelében található Écs melletti versenypályán a Területi Rallyesprint Bajnokság második futamán, a Lada-kupában résztvevők vesztették életüket.

A tragédia a pálya egyik futamon kívüli szakaszán következett be, a hivatalos bemelegítés után, és a veseny megkezdése előtt - tudta meg az Index a szervezőktől. A versenyzők olyan szakaszon jártak, ahova nem is mehettek volna, és a rendőrségi helyszínelés adatai szerint száz kilométeres óránkénti sebességnél is gyorsabbak voltak. Ezzel szemben a hivatalos bemelegítés - pályabejárás - három köre során a kiírás szerint legfeljebb óránként ötvennel haladhattak.

A tragédia egy olyan parabolakanyarban következett be, ahol a dőlésszög 45 fokos, így ott csak nagy sebességgel lehet közlekedni, hogy az autó le ne csússzon az útról.

A két életveszélyes sérültet a győri megyei kórházba szállították, de a szervezők közelebbit nem tudtak állapotukról mondani, a kórház pedig nem adott tájékoztatást kezelésükről.

Az Ezerjó Kupát a halálos baleset után nem tartották meg - közölték a szervezők.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben értetlenségüknek adtak hangot, miért ment két autós a Rába-ring futamon kívüli szakaszára vasárnap, ahol halálos balesetet szenvedtek. A közlés szerint a teljesen biztonságos pályán a kiírás feltételeinek és az időtervnek megfelelően rendben lezajlott a pályabejárás, majd a szervezők és a versenyzőpárosok a rajt előtti kötelező versenyzői eligazításra és rajtszámosztásra készültek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!