Judit
3 °C
6 °C

Gyilkos azeri-örmény konfliktus a Nemzetvédelmi Egyetemen

2004.02.19. 11:10
Baltával ölte meg örmény társát egy a Nemzetvédelmi Egyetem nyelvi kurzusán résztvevő azerbajdzsáni fiatal. A gyilkost a rendőrök kiérkezéséig az egyetem hallgatói csillapították le.
Baltával és késsel támadt rá alvó társára egy 27 éves azerbajdzsáni tiszt ma hajnalban a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A rendőrség eddig összegyűjtött adatai szerint S. Ramuel a Hungária körúti kollégiumban bement áldozata szobájába, és a nála lévő késsel illetve baltával többször is megsebesítette a 26 éves örmény állampolgárságú tisztet. A bántalmazott férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette.

A soron kívüli boncolás jelenleg is zajlik, de annyit már a helyszínen megállapíthattak a kiérkező rendőrök, hogy minden késszúrás és baltacsapás a felsőtestet érte, és áldozatát csaknem lefejezte az őrjöngő gyilkos. A szörnyű tettet az örmény tiszt magyar szobatársa észlelte, aki felébredve szemtanúja volt a vérengzésnek.

A különös kegyetlenségel elkövetett emberölés körülményeiről tanúk meghallgatásával tájékozódik a BRFK Vizsgálati Fősztály életvédelmi Alosztálya. A litván, macedón, ukrán, örmény tiszteket tolmácsok segítségével tudják csak beszámoltatni a történtekről, ezért várhatóan elhúzódik az eset pontos tisztázása. Az azeri férfi kihallgatása is folyamatban van, indítékairól egyelőre nem tudni semmit.

Az egyetem magyar hallgatói elmondták, hogy háromnegyed öt körül történhetett a gyilkosság, melynek semmi előzményét nem tapasztalták korábban. A nem sokkal öt után riasztott rendőrök kiérkezéséig ők csillapították le, és tartották vissza az azeri férfit, aki nem állt ellen a rendőröknek őrizetbe vételékor. A külföldi tisztek egy háromhónapos angol kurzuson vesznek részt január 8. óta, a soknemzetiségű tisztekből álló hallgatói csoportban az eddigi beszámolók szerint semmi jele nem volt ellenségeskedésnek.

A helyszínelő rendőrök szerint egy másik szobába is be akart hatolni a baltás tiszt, ugyanis az ajtón baltacsapások nyomait találták. Az abban a szobában alvó, szintén örmény tiszt szerencséjére nem sikerült feltörni a belülről bezárt ajtót. Arról, hogy honnan tett szert a gyilkos eszközökre az azeri tiszt, a rendőrség egyelőre nem tudott információkkal szolgálni. Az Index meg nem erősített forrásokból úgy értesült, a férfi egy hipermarketből szerezte be az akciósan kapható favágó szerszámot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.